Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Ale samozřejmě že ano. Zrovna tak jako přijít k někomu (známému) na návštěvu. Tedy přicházím s určitou úctou k hostiteli, ctím jeho pravidla a zvyky. Protože pokud ne, při příští návštěvě mě kopne do řiti.

Tak že ano, budou-li určena pravidla, že příchozí je povinen ctít všechna pravidla, zákony a zvyky hostitele beze zbytku, pak prosím, proč ne?

3 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Samozřejmě podle Listiny lidských práv má každý právo žít, kde chce, a tedy migrovat. Ovšem to vůbec neznamená, že každý může jít, kam chce, a tam ho musejí přijmout. To je základní problém dnešních migrantů, kteří si jen tak masově napochodují do schengenského prostoru, kam by ke vstupu potřebovali víza a hodlají tam trvale žít, přičemž okamžitě žádají sociální vymoženosti, na které svou prací nepřispěli (a nehodlají přispět) ani centíkem.

4 0
možnosti
JR

J75a42n 80R66i80c66h35t51e39r

23. 7. 2018 14:41

Problémem není jakési "právo na migraci" (což je navíc blbost - jak někdo psal níže, jde o to, že každý by měl mít MOŽNOST migrovat, nikoli právo). Potíž uje v tom, že leckteří lidé a organizace se snaží mezi lidská práva zařadit "právo mít se líp". Neboli "pokud dodržujete lidská práva, pak se postarejte o to, abych se měl líp než ve své domovině. I když se nechci učit váš jazyk, nechci respektovat vaše zvyky, vaši kulturu a rozhodně nechci pracovat, zkrátka dodržujte má lidská práva a koukejte se o mě postarat".

Tohle je problém.

3 0
možnosti
JZ

Dekuji za peknou pohadku ze sveta, kde vladne rozum. Az mi slza ukapla, jak jsem se zasnil, ze bychom se tam mozna taky jednou mohli (opet) dostat.

0 0
možnosti
TB

souhlas s Vámi, jen malá nepřesnost - člověk má mít možnost migrovat, ale rozhodně to není žádné právo ;-)

5 0
možnosti
PT

P55e80t30r 67T69o91m64e62k

23. 7. 2018 11:31

Takže podle vás člověk, který chtěl odejít z komunistického Československa na to neměl mít právo? To je ale koncentrák.

0 1
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Dost lidí si pod pojmem migrace nedokáže představit nic jiného než čluny plné černochu odplouvajících z Afriky.To,že se stejný pojem týká i celé vietnamské komunity,mnoha Ukrajincu bez kterých by naše stavebnictví přestalo existovat a třeba i Čechu hledající své štěstí mimo svou vlast je už ani nenapadne....

0 0
možnosti
TB

Naopak a Vy to víte...lidem vůbec nevadí lidi ze Slovenska, Ukrajiny, Běloruska, Vietnamu, Mongolska atd... tedy lidi, kteří sem přišli pracovat.....lidem vadí lidi, kteří se snaží vzít Evropu útokem, protože si myslí, že mají nárok na německé sociální dávky ;-)

1 0
možnosti
TT

Pěkně napsaný příběh ze života a pěkné shrnutí. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Migrace patří ke svobodě a jde o negativní právo. Problém migrace není v migrantech ale problémy s migranty vytváří státy.

0 0
možnosti
Foto

Vcelku souhlas. Člověk by měl mít právo se realizovat kdekoliv na zeměkouli, ovšem stávající obyvatelstvo by mělo mít právo se dotázat, jaké hodnoty daný imigrant přináší a v případě vážného nesouladu dotyčného odmítnout.

Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.

15 0
možnosti
JC

Ještě mám v paměti,co vše jsme museli předložit, abychom mohli v USA a Kanadě utratit pár tisíc dolarů. Je to asi 13 let.

3 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2828x
Jsem heterosexuální pedofil. Přeji si jen žít, nechat žít druhé, radovat se ze života, ze svojí rodiny, ze smysluplné práce a při tom všem se nějakým způsobem srovnat s faktem, že život zkrátka není fér.

Seznam rubrik